Malacky sa pripravujú na jablkové hody

06.10.2012 Malacky

Malacky 6. októbra (TASR) - Na Jablkové hodovanie sa pripravuje okresné mesto Malacky na Záhorí.

Ústrednou tohtoročnou myšlienkou je spojiť Jablkové hodovanie s Dňom cestovného ruchu v záujme spestrenia ponuky a zvýšenia atraktivity podujatia pre jeho návštevníkov.

Podujatie Župnej jesene, ktoré sa uskutoční v sobotu 13. októbra v centre mesta, obohatí niekoľko noviniek.

"Budú to prehliadky pamiatok so sprievodcami, tvorivé dielne a workshopy v synagóge či mestskom múzeu, výstava fotografií v malackom kaštieli, ochutnávky jablkových dobrôt aj v priestoroch kultúrnych pamiatok. Pripravujeme bohatý kultúrny program," uviedla Tatiana Búbelová z Mestského úradu v Malackách.

Hodovať sa začne od 9.00 h, kedy podujatie otvorí Tanečné štúdio Saltatrix. "Tento rok medzi nás zavíta aj 35-členný folklórny súbor Štěpnička z partnerského Veselí nad Moravou, vystúpi domáci FS Macejko, ale aj Štvrtčan aj Štvrtčánek zo susedného Plaveckého Štvrtka. Ponuku spestrí aj návšteva z čias Pálffyovcov v dobových kostýmoch prostredníctvom spoločnosti Somitetus z Bratislavy, ktorá sľubuje šou, na ktorú sa nezabúda," dodala Búbelová.

Chýbať nebude ani súťaž o najkrajšie jablko. Hlasovanie bude počas podujatia verejné, víťaza čaká odmena. Dozvieme sa tiež výhercu fotosúťaže Čaro Záhoria. Pripravené budú i rôzne ochutnávky, dobroty z jabĺk pripravia aj klienti a pracovníci n. o. Vstúpte, seniori z JDS a klubu dôchodcov v Malackách, z OZ Zlatý vek a ďalší dobrovoľníci, ktorí sa ešte stále hlásia.
 

Vyberte región